Suomen Jackrussellinterrierit ry

Yhdistyksen tuet

Terveystutkimukset

Suomen Jackrussellinterrierit ry haluaa tukea myös rahallisesti jäseniensä jackrussellinterrierien terveystutkimuksia. Rodun kannalta on tärkeää saada tietoa myös kotikoirien tai jo jalostuskäytöstä poistuneiden koirien terveystilanteesta.

 

Primääri linssiluksaatio eli PLL -geenitestit

PLL-geenitesteistä myönnetään 10 euroa tukea per yhdistyksen jäsenen koira. Yhdistyksen jäsenyyden on oltava tutkimushetkellä sekä tukea haettaessa.

PLL-geenitestin voi tehdä joko erillisenä (mm. Laboklin, Movet, Genoscoper) tai se sisältyy myös esimerkiksi kattavaan MyDogDNA-testipalettiin.

Toimita kopio testitodistuksesta, koiran nimi, rekisterinumero ja vanhempien nimet, omistajan nimi sekä tilinumero sähköpostilla osoitteeseen sjrtjalostus(@)gmail.com (poista sulkeet).

>> PLL-geenitestattujen lista

 


Silmätarkastusten tuki vuonna 2022

Suomen Jackrussellinterrierit ry tukee jäsentensä omistamien jackrussellinterrierien virallista silmätarkastusta vuoden 2022 alusta seuraavasti:

  • 6–7 vuoden iässä tehtyä virallista silmätarkastusta tuetaan 10 eurolla /koira
  • 8–9 vuoden iässä tehtyä virallista silmätarkastusta tuetaan 20 eurolla /koira
  • yli 10–vuotiaan koiran virallista silmätarkastusta tuetaan 40 eurolla /koira

Tukea voidaan maksaa samalle koiralle useamman kerran, kuitenkin siten, että korvauksien väli on vähintään 12 kk. Tuettavan koiran omistajan tulee olla Suomen Jackrussellinterrierit ry:n jäsen – jäsenyyden on oltava voimassa tutkimushetkellä sekä tukea haettaessa.

Kun silmätarkistustulos näkyy KoiraNetissä, toimita koiran virallinen nimi ja rekisterinumero, linkki KoiraNettiin, omistajan tiedot sekä tilinumero osoitteeseen sjrtjalostus(@)gmail.com (poista sulkeet).

 


Virallisen selkäröntgenkuvauksen tuki vuonna 2022

Suomen Jackrussellinterrierit ry:n jatkaa virallisien selkäröntgentutkimuksien tukea jäsenistön koirille, jotta saadaan lisää tietoa rodun terveystilanteesta selkien osalta.

Virallisen selkäröntgenkuvauksen tukea on mahdollista saada yhdistyksen jäsenen omistamalle jackrussellinterrierille, jonka selkä lausutaan virallisesti Suomen Kennelliitossa ja tulos on nähtävissä KoiraNetissä.

Tuen suuruus on 50 euroa /koira.

Tukea maksetaan budjetin mukaisesti, ja budjetoitu summa on 4000 euroa. Näin tukea on mahdollista vuoden 2022 aikana maksaa 80:lle yhdistyksen jäsenen omistamalle jackrussellinterrierille.

Lisäksi jalostustoimikunta voi kutsua viralliseen selkäröntgenkuvaukseen enintään neljä jalostukseen paljon käytettyä koiraa tai koiran, jonka jälkeläisillä on todettu useampia LTV/VA/SP-muutoksia. Tässä tapauksessa röntgenkuvauksesta ja lausunnosta korvataan enintään 170 euroa, korvaussumma ei kuitenkaan voi ylittää todellisia kuluja.

Tuen hakeminen

Ilmoita hakemuksessa koiran virallinen nimi, rekisterinumero sekä omistaja ja tämän yhteystiedot. Lähetä tukihakemus rotujärjestön jalostustoimikunnalle: sjrtjalostus(@)gmail.com (poista sulkeet).

Tarvittaessa koiran omistajuus on pystyttävä todistamaan. Tuki maksetaan, kun tulos näkyy SKL:n Koiranetissä.

Selkätukisäännöt koskevat Suomen Jackrussellinterrierit ry:n jäsenten jackrussellinterriereitä, jotka röntgenkuvataan ja lausutaan SKL:ssa 1.1.2022 – 31.12.2022. Tukea ei makseta tätä aiemmin tehdyistä tarkastuksista. Yhdistyksen jäsenyyden on oltava voimassa tutkimushetkellä sekä tukea haettaessa. Tukea maksetaan yhteensä enintään budjetoitu tukisumma. Mikäli budjetoitua selkäröntgenkuvaustukea on jäljellä 31.12.2022, tukia voidaan jatkaa kevään vuosikokoukseen asti niin kauan kuin tukipakettia riittää.

Huom! Kenneliiton lausuntomaksu ei sisälly maksettaviin korvauksiin, sen kustannuksista huolehtii koiran omistaja itse.

 


Selkäkuvaustarjous Ortopet Akaassa

Yhteistyökumppanina eläinlääkäriasema Ortopet Akaassa, jossa russelin virallinen selkäröntgenkuvaus 2-3 russelin ryhmässä 180 euroa/koira. Hintaan kuuluu 5 rtg-kuvaa.

Varaukset suoraan Ortopetistä – mainitse aikaa varattaessasi Suomen Jackrussellinterrierit ry:n yhteistyö selkä-rtgkuvauksesta.

 


Selkäkuvaustarjous Someron Somervetissä

Suomen Jackrussellinterrierit ry:n yhteistyökumppani on Somervet.

SomerVet tarjoaa Suomen Jackrussellinterrierit ry:n jäsenille russelien viralliset selkäröntgenkuvat hintaan 135 euroa/koira. Tämä ryhmäalennus edellyttää 5 koiran tutkimuksia samalla ajankohdalla. Selkäkuvien yhteydessä on mahdollista saada myös virallinen polvitarkastus hintaan 30 euroa/koira.

Varaukset suoraan klinikalle. Muistattehan tehdä etukäteen terveystutkimuslähetteet OmaKoirassa.