Suomen Jackrussellinterrierit ry

Russeli-lehti

Rotujärjestön jäsenjulkaisu, Russeli-lehti, ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Liittyessäsi SJRT ry:n jäseneksi, saat lehden kotiisi toimitettuna!

Lehdestä voit seurata ajankohtaisia uutisia ja ilmoituksia, tarkistaa hallituksen ja toimikuntien yhteystiedot, lukea monipuolista jalostus- ja harrastusasiaa sekä lukijoiden lähettämiä juttuja ja tiedotteita tapahtumista.

Russeli-lehti
ISSN 1796-7570
Painopaikka: Painotalo Painola, T. Nieminen Oy
Päätoimittaja: Niina Lahti-Hautala
Taitto: Viestitär Ky, Mari Saarelainen
Ilmestyy 4 kertaa vuodessa
Painos: 1018 kpl
Koko A4, 4/4 väri, 28 sivua

Katso tästä sähköiset versiot joulunumeroista Russeli 4/2019 ja Russeli 4/2020

Lehden toimitus

sjrtlehti(@)gmail.com (poista sulkeet)

Osoitteenmuutokset

Jäsensihteeri Heljä Kiviniitty
kortisto(@)jackrussellinterrieri.fi (poista sulkeet)

Aineiston jättöajat

Aineiston on oltava perillä toimituksessa viimeistään deadline-päivänä, ellei muusta ole sovittu.

Numero 1. helmikuussa  –  deadline 15.1.
Numero 2. kesäkuussa  –  deadline 15.5.
Numero 3. syyskuussa  –  deadline 15.8.
Numero 4. joulukuussa  –  deadline 8.11.

Ilmoitukset

Takakansi  –  210 x 297 mm  –  400 €
Etusisäkansi  –  210 x 297 mm  –  300 €
1 sivu  –  210 x 297 mm  –  250 €
1/2 sivu  –  187 x 135 mm tai 92 x 275 mm  –  150 €
1/4 sivu  –  187 x 65 mm tai 92 x 135 mm  –  100 €

Jäsenalennus -50 %, ei yritysten ilmoituksista. Neljään peräkkäiseen lehden numeroon jätetty ilmoitus oikeuttaa 50 % alennukseen viimeisestä ilmoituksesta. Kaikki ilmoitukset tulee maksaa kerralla. Ei päällekkäisiä alennuksia.

Maksa ilmoituksesi rotujärjestön tilille FI55 1469 3000 2023 21, käytä viitenumeroa 1740. Liitä kuitti ilmoitusmateriaalin mukaan.


 

Kirjoita lehteen!
Miten sinusta tuli russelisti? Haluatko esitellä itsesi kasvattajana? Sattuiko russelisi kanssa jokin kommellus? Tähtihetkiä russelisi kanssa? Teitkö russelisi kanssa matkan? Mitä alueesi toimintaan kuuluu? Saiko perheesi uuden tulokkaan? Olitko mukana tapaamisessa, luennolla, mitä harrastatte yhdessä, jne. Kirjoita, mitä ikinä keksitkin!
Mainos lehteen!
Arvoisa kasvattaja, yrittäjä, yhteistyökumppani: Mainosta Russeli-lehdessä ja tavoita koko russeliväki kerralla. Ota yhteyttä ja tiedustele lisää!
Lähetä valokuva russelistasi!
Russeli-lehti kaipaa jokaiseen numeroonsa uusia kuvia, lähetä siis sellainen russelistasi! Liitä mukaan kuvassa esiintyvien koirien sekä kuvan ottajan nimi. Jos et itse ole ottanut kuvaa, varmista asianomaiselta lupa kuvan julkaisuun. Voit lähettää menestyneestä russelistasi kuvan myös Valioita ja menestyneitä -palstalle. Liitä mukaan koiran virallinen nimi, omistajan ja kasvattajan nimi sekä koiran saavuttama meriitti, tulos tms.

 


Usein kysyttyä…

Osoitteeni on muuttunut. Ilmoitanko siitä lehden toimitukselle?
Osoitteenmuutokset hoitaa järjestömme jäsensihteeri.

Voinko kirjoittaa lehteen ja miten saan kirjoitukseni ja siihen liittyvät kuvat julkaistua?
Lehti on rotujärjestön jäsenjulkaisu, joten kaikki materiaali, jutut, tekstit, ilmoitukset ja kuvat ovat tervetulleita julkaistavaksi. Lähettäessäsi materiaalia sähköisessä muodossa, kirjoita teksti esim. Word:illa tai muulla tekstinkäsittelyohjelmalla valmiiksi, kuvat erillisinä liitteinä. Jos haluat artikkelin tai kuvan julkaistavaksi johonkin tiettyyn lehteen, ole ystävällinen ja ota ajoissa yhteyttä toimitukseen. Näin osataan varata lehdestä tilaa ajoissa.

Mitä jutun tai ilmoituksen julkaiseminen maksaa?
Ilmoitushinnat ja mahdolliset alennukset ilmoitetaan jokaisessa lehdessä ja löytyvät myös tämän sivun yläosasta. Tavallisen jutun julkaiseminen ei maksa mitään.

Miksi lähettämääni materiaalia ei ole julkaistu tai miksi sitä on muokattu toisenlaiseksi?
Lehden sivumäärä on ennalta määrätty ja tärkeää asiatietoa on toisinaan paljonkin, joten kaikille jutuille ei aina valitettavasti jääkään tilaa. Jos jostain syystä lähettämäsi juttua ei voi julkaista kyseisessä lehdessä, saat siitä ilmoituksen ja halutessasi se julkaistaan seuraavassa. Lehden toimitus oikolukee tekstit ja voi korjata kirjoitusvirheet.

Deadline on mennyt, voinko silti lähettää materiaalia?
Ota yhteyttä toimitukseen ja kysele lehden tilannetta! Jos tiedät, että olet kirjoittamassa jutun jonka koon ja kuvamäärän osaat sanoa, ilmoita siitä taittajalle. Siinä tapauksessa materiaali voidaan ottaa vastaan melkeinpä viime tipassa. Deadlinen jälkeen, jopa hieman ennenkin, tulevaa lehteä aletaan luonnostella. Jos myöhässä tuleva juttu on iso, etkä ole ilmoittanut sen myöhästymisestä, se julkaistaan seuraavassa lehdessä.

Ohjeita materiaalin lähettäjälle

Kaikki materiaali, kuvat, jutut, tarinat, aluetoimintakuulumiset, terveiset ja ilmoitukset ovat tervetulleita lehteen! Kun materiaali on saapunut perille, saat siitä vahvistuksen. Lähettäessäsi materiaalia huomioi kuitenkin seuraavia asioita. Jos jokin mietityttää, kysy ohjeita!

Lähetä teksti sekä kuvat sähköpostin liitteinä erillisinä tiedostoina. Teksti esim. Word-dokumenttina, DOC- tai RTF-muodossa ja kuvat JPG-muodossa. Toimita kuvat mahdollisimman käsittelemättöminä, jolloin kuvan laatu, tarkkuus ja koko säilyvät parhaina mahdollisina. Kuvat muokataan tarpeen vaatiessa ennen julkaisua.

Kuvat mielellään alkuperäisinä ja niiden resoluution tulee olla riittävän suuri (valmiin kuvan dpi 250-300). Kuvat aina erillisinä tiedostoina JPG- tai TIFF-muodossa. Word-tiedostoista kuvia ei voida poimia. Jos haluat, että kuvasi rajataan haluamallasi tavalla, voit laittaa mallin mukaan. Kerrothan myös, jos kuvaasi ei saa rajata.

Lähettäessä materiaalia, tarkista, että se sisältää tiedot tekstin kirjoittajasta, kuvissa esiintyvistä russeleista sekä kuvan ottajasta. Jos et ole ottanut kuvaa itse, varmista kuvaajalta lupa sen julkaisemiseen!

Jos olet itse luonnostellut/taittanut materiaalin valmiiksi ja haluat julkaista sen juuri siinä muodossa, tee kuten edellä, mutta liitä mukaan erillisenä tiedostona valmis juttu. Huomioi kuitenkin, että taittajalla on oikeus muuttaa, lyhentää, muokata materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla, jos esim. lehden tilanpuute sitä vaatii. Taittaja ei pysty muokkaamaan PDF-tiedostoja.

Jos toimitettu mainos tai ilmoitus on suurempi kuin maksettu ilmoitus, taittaja pienentää ilmoituksen sopivan kokoiseksi.