VERI-rotumestaruuskoe käyttöleirin yhteydessä Hankasalmella 16.7.2022

VERI-rotumestaruuskoe käyttöleirin yhteydessä Hankasalmella 16.7.2022

VERI – vesiriistakoe Hankasalmi 16.7.2022

Kokeen järjestää Suomen Jackrussellinterrierit ry. Etusija järjestävän yhdistyksen jäsenillä. Jackrussellinterrierien rotumestaruuskoe.

Ylituomarina toimii Esa Pekkarinen.

Ilmoittautuminen 15.6.-11.7.2022. Osanottomaksu 35 euroa.

Ilmoittautumiset vastaanottaa Kirsi Haapaniemi, k.haapaniemi(@)gmail.com (poista sulkeet).

Ilmoittautuminen Kennelliiton ilmoittautumislomakkeella. Maksu tilille. Tilinumero ja viite ilmoitetaan koepaikan varmistuessa.

 

Suomen Jackrussellinterrierit ry:n vesiriistamestaruuskokeen säännöt

1. Tarkoitus
Kokeen tarkoitus on edistää noutavien jackrussellinterrierien koulutusta, lisätä ja laajentaa lajin harrastajien määrää sekä tehdä tunnetuksi rodun käyttöä vesilinnun metsästyksessä.

2. Kokeen järjestäminen
Jackrussellinterrierien vesiriistamestaruuskokeessa (VERI-mestaruuskoe) noudatetaan SKL-FKK:n vahvistamia terrierien ja mäyräkoirien vesiriistakokeen sääntöjä. Jackrussellinterrierien rotumestaruudesta kilpaillaan yksipäiväisessä ja -luokkaisessa kokeessa, joka järjestetään viimeistään kahta (2) viikkoa ennen luolakoirarotujen vesiriistamestaruuskoetta. Kokeen järjestämisestä vastaa Suomen Jackrussellinterrierit ry.

3. Kokeeseen ilmoittautuminen
Kokeeseen ilmoittaudutaan kirjallisesti Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti.

4. Osallistumisoikeus
Kokeeseen osallistuvan koiranohjaajan tai omistajista vähintään yhden tulee olla Suomen Jackrussellinterrierit ry:n jäsen. Jäsenyys pitää olla voimassa kokeeseen ilmoittautuessa. Edellisen vuoden mestari on etuoikeutettu osallistumaan mestaruuskokeeseen suoraan ilman karsintaa, mikäli se ilmoitetaan kokeeseen ilmoittautumisajan kuluessa. Kokeeseen ovat etusijalla koirat, jotka ovat kilpailuvuonna tai edellisenä vuonna saavuttaneet yhden VERI 1 -tuloksen. Mikäli koe ei tule täyteen edellä mainituista, on osallistumisoikeus VERI 2 -tuloksen saaneilla ja heidän jälkeensä vielä VERI 3 -tuloksen saaneilla. Osallistumisoikeuden mahdollistama tulos pitää olla edellisen vuoden mestaruuskokeesta tai sen jälkeen hankittu. Saavutetut pisteet palkintosijan sisällä ratkaisevat osallistumisjärjestyksen. Tasatilanteessa kokeeseen osallistuminen päätetään arpomalla. Mikäli kokeessa on vielä tilaa, ovat myös VERI 0 -tuloksen saaneet sekä ensikertalaiset oikeutettuja kisaamaan mestaruudesta. Kokeen mestaruudesta kisaavien koirien enimmäismäärä on kahdeksan (8) koiraa.

5. Arvosteleminen
SJRT ry:n käyttötoimikunta nimeää kokeen tuomarin, jonka hallitus hyväksyy. Rotumestariksi tulee koira, joka saavuttaa kokeen korkeimman palkintosijan ja sen sisällä
suurimman pistemäärän. Tasatuloksessa mestaruuden voittaa koira, joka saa korkeimmat pisteet eri osa-alueista seuraavassa järjestyksessä: haku, nouto, jäljestäminen. Mikäli pisteet ovat edelleen tasan, kokeen ylituomari ratkaisee voittajan.

6. Rotumestari
Rotumestari on oikeutettu edustamaan yhdistystä luolakoirarotujen vesiriistamestaruuskokeessa, mikäli se täyttää kyseiselle kokeelle asetetut osallistumiskriteerit. Kokeeseen voidaan tarvittaessa nimetä myös joku muu koira, joka täyttää osallistumiskriteerit.

7. Kokeen talous
Kokeen taloudesta on vastuussa Suomen Jackrussellinterrierit ry.

8. Muutokset
Muutokset näihin sääntöihin valmistelee Suomen Jackrussellinterrierit ry:n käyttötoimikunta ja hyväksyy hallitus. Säännöt astuvat voimaan 30.8.2020 alkaen.