Käyttöleiri Ikaalisissa 20.-23.7.2017

Käyttöleiri Ikaalisissa 20.-23.7.2017

Tervetuloa Ikaalisiin SJRT ry:n järjestämälle käyttöleirille 20.7.-23.7.2017

 

Taas on aika russelileirin. Tai ainakin on aika kaivaa uudet kalenterit esiin ja merkata ylös yksi kesän kivoimmista tapahtumista! Viime vuoden leirisisältö osoittautui toimivaksi, ja lähes samalla kaavalla mennään myös tänä vuonna. Leirin aiheina ovat: keinoluolat (LUT), vesiriista (VERI) ja verijälki (MEJÄ).

Leirin keskuspaikkana toimii hyvään ja tuttuun tapaan Manso Camping, Ikaalisissa. Vaikka Manso sijaitsee aivan kolmostien tuntumassa, se on toimiva keskuspaikka, jonka välittömässä läheisyydessä aukeavat mahtavat koemaastot sekä treenimahdollisuudet. Camping-alue henkilökuntineen on koiraystävällinen, joten muistetaan kunnioittaa paikkaa ja siivota jälkemme, niin saamme jatkossakin nauttia tästä mukavasta paikasta.

Majoittuminen ja ilmoittautuminen

Leirille osallistujalla on mahdollisuus itse varata yöpymistä varten mökki tai vaunupaikka. Leirintäalueella on 20 mökkiä ja 40 caravanpaikkaa, joista 20 on sähköpaikkoja. Yöpymistavan voi varata puhelimitse 03 4527 222, talvisin 045 671 2052. Varatessasi yöpymispaikkaa ilmoita tulevasi russelileirille. Mökit pidetään varattuina käyttöleiriläisille 31.5.2017 asti, jonka jälkeen mökit menevät myös yleiseen varaukseen. Russelileiriläinen saa yöpymisestä 10 % alennuksen. Lisää mökeistä ja alueesta löydät nettisivuilta sekä Facebookista.

Leiri on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja heidän Suomen kennelliittoon rekisteröidyille jackrussellinterriereille. Leirille ilmoittautuessa jäsenyys pitää olla voimassa. Koirat pitää olla rokotettuja Suomen Kenneliiton rokotusmääräysten mukaisesti. Sairas koira ei voi osallistua leirille eikä kokeisiin.

Tänä vuonna voit valita, tuletko leirille koko viikonlopuksi vai haluatko osallistua vain ehkä yhtenä päivänä. Koko leirin hinta on 80 euroa, joka sisältää 3 aamupalaa, 2 päivällistä, koirien koulutuksen ja saunan. Yhden päivän hinta 30 euroa, joka siis sisältää sen päivän ruokailut ja koirien koulutuksen. Leiriläinen voi pääsääntöisesi osallistua yhteen lajiin yhdellä koiralla. Leirille voi osallistua alle 18-vuotiaat vain huoltajan seurassa. Ilmoittautumisaika leirille ja kokeisiin on 8.6.-6.7.2017. Tiedustelut sähköisesti k.haapaniemi(@)gmail.com. Ilmoittautuessasi leirille ilmoita, milloin saavut ja oletko koko leirin ajan vai mahdollisesti päivän tai kaksi.

Ilmoittautuminen koskee koiran ohjaajaa, ja muut perheenjäsenet voivat halutessaan osallistua ruokailuihin. Koko viikonlopun ruokailut lisähenkilöltä on 40 euroa. Ilmoitathan siis ruokailijamäärän ja mahdolliset ruoka-aineallergiat. Alle 10-vuotiaiden lasten ruokailu on ilmainen.

Leirin lajit – LUT, VERI ja MEJÄ

Tänä vuonna leirillä on tarjolla LUT-, VERI- ja MEJÄ-lajiesittelyt sekä treenit näistä kaikista lajeista. Lisäksi on tokoa käyttökoirille ja näyttelytreenit . Leirin yhteydessä järjestetään myös kolme koetta: perjantaina MEJÄ-koe AVO- ja VOI-koirakoille ja lauantaina LUT-koe iltakokeena. Leirin päättää tuttuun tapaan VERI-koe sunnuntaina.

Treeneistä vastaavat tutut kouluttajat viime vuosilta, Tanja Rinnetmäki (LUT) ja Eero Suomus (VERI). Mari Myllynen lupautui johtamaan meidät MEJÄn ihmeelliseen maailmaan. Aiempaa kokemusta lajeihin ei tarvitse olla, ja treeneihin voi osallistua myös nuoren koiran tai pennun kanssa. LUT-lajiesittelyn pitää Tanja Rinnetmäki, VERI-lajiesittelystä vastaa Eero Suomus ja MEJÄstä meille kertoo Leena Alasorvari. Outi Hälli pitää jälleen käyttökoirille suunnatun toko-tuokion ja Kirsi Haapaniemi vastaa näyttelykoulutuksesta.

Leiri alkaa MEJÄ-kokeen jälkien teolla torstaina 20.7. n. klo 9.00. Tervetuloa leirille-kahvit juodaan n. klo 16.00, ja samalla käydään yhdessä läpi leirin sisältöä sekä kerätään leirimaksut. LUT-treeneillä jatketaan klo 18.00, treenien jälkeen ilta jatkuu mukavan seurustelun lomassa toisiimme tutustuen. Perjantaina on vuorossa MEJÄ-koe, lajiesittelyt sekä toko- ja näyttelytreenit. Lauantaipäivä on varattu lähes kokonaan VERI-treeneille, ja MEJÄ-treenejä varten tehdään jäljet perjantai-iltana ja ajetaan lauantaina VERI-treenien jälkeen.

Leiriviikonlopun kokeet

LUT-iltakokeen tuomaroi Tanja Rinnetmäki, VERI-kokeen Eero Suomus ja MEJÄ-kokeen Karla Sohlman ja Erkki Rantamäki. Leiriläisillä on etusija kokeisiin. Kaikkiin kokeisiin pitää erikseen ilmoittautua erillisillä ilmoittautumislomakkeilla. VERI- ja LUT-kokeen ilmoittautumislomakkeen (nimellä: ilmoittautuminen kokeeseen) löydät täältä, MEJÄ-kokeen ilmoittautumislomakkeesta on maininta alempana ko. kokeen kohdalla. Huomaathan, että kaikkien kokeiden ilmoittautuminen on samaan aikaan leiri-ilmoittautumisen kanssa.

Perjantai 21.7.

MEJÄ-koe, 21.7.2017, Ikaalinen, AVO, VOI. Rajoitettu osanotto, 12 koiraa. Ylituomari Karla Sohlman. Ilmoittautumiset 8.6.-6.7.2017, Kirsi Haapaniemi, k.haapaniemi(@)gmail.com tai Hällinkatu 7 A 1, 29200 Harjavalta, lisätietoja (ei tekstiviestejä) 044 268 2504. Käytäthän ilmoittautuessasi tätä ilmoittautumislomaketta, joka on informatiivinen koejärjestelyjä ajatellen ja myös selkeä täyttää. Ilmoitathan lomakkeessa myös jäljentekotaitosi, joka on tärkeä tieto jälkipareja suunniteltaessa. Koemaksu 50 euroa maksetaan koepaikalla. SJRT ry:n käyttöleiriläiset ja jäsenet ovat etusijalla.

Lauantai 22.7.

LUT-koe, iltakoe, 22.7.2017 (alkaa klo 18.00), Ikaalinen. Rajoitettu osanotto, 15 koiraa. Ylituomari Tanja Rinnetmäki. Ilmoittautumiset 8.6.-6.7.2017 Kirsi Haapaniemi, k.haapaniemi(@)gmail.com tai Hällinkatu 7 A 1, 29200 Harjavalta. Lisätietoja (ei tekstiviestejä) 044 268 2504. SJRT ry:n käyttöleiriläiset ja jäsenet etusijalla. Koemaksu 45 euroa (sis. ell:n maksun) maksetaan koepaikalla.

Sunnuntai 23.7.

VERI-koe, aamukoe, 23.7.2017, Ikaalinen. Rajoitettu osanotto, 6 koiraa. Ylituomari Eero Suomus. Ilmoittautumiset 8.6.-6.7.2017 Kirsi Haapaniemi, k.haapaniemi(@)gmail.com tai Hällinkatu 7 A 1, 29200 Harjavalta. Lisätietoja (ei tekstiviestejä) 044 268 2504. SJRT ry:n käyttöleiriläiset ja jäsenet etusijalla. Koemaksu 35 euroa maksetaan koepaikalla.

 

Leirin sisaltösuunnitelma (pdf)